FACG:n ja tullin yhteisseminaari ja vierailu Lentotullissa Maailman antipiratismipäivänä 6.6.2019

Maailman antipiratismipäivää juhlittiin 6.6.2019. FACG järjesti antipiratismipäivän kunniaksi yhdessä Suomen Tullin kanssa seminaarin ja vierailun Helsinki-Vantaan lentotullissa.

Seminaari aloitettiin Lentotullin päällikön Mika Pitkäniemen katsauksella Lentotullin toimintaan. Tulliylitarkastaja Riikka Pakkanen esitteli OECD:n ja EUIPON tuoteväärennöksiä koskevan raportin keväältä 2019. Tullivalvonnan osalta kuultiin myös Ranskan tullin terveisiä tulliattasea Martin Fleurylta.

FACG.n apurahansaaja Ville Verronen kertoi käyttötaiteen tuotteiden muotoilun laillisen ja laittoman kopioinnin välisestä rajanvedosta tekijänoikeuksien näkökulmasta. Lopuksi FACG:n puheenjohtaja Hanna-Maija Elo kertoi Maailman antipiratismipäivästä Suomessa ja muualla sekä tuoteväärennöstoiminnan ja terrorismin kytköksistä. Aiheesta voi lukea lisää FACG:n antipiratismipäivänä julkaisemasta lehdistötiedotteesta täältä.

Seminaariosuuden jälkeen tutustuttiin verkkokaupan ilmiöihin ja Lentotullin valvontatoimintaan postiterminaalissa, jossa päästiin näkemään valvonnan toteuttamista ja esimerkkejä pysäytetyistä tuoteväärennöksistä käytännössä. Vierailu päättyi odotettuun tapaamiseen tullikoirien kanssa ja katsaukseen koirien tärkeästä työstä tullivalvonnassa.